1: آیا عوارض نو سازی را می توان در سال و یا سالهای بعد پرداخت نمود؟
در قانون نوسازی و عمران شهری محل مصرف وجوه دریافت شده از این عوارض مشخص شده است :
" شهرداریها مکلفند بر اساس مقررات این قانون عوارض مذکور را وصول کرده و منحصراً به مصرف نوسازی و عمران شهری برسانند"
این قانون اصلاحات اساسی و تأمین نیازهای شهری ، احداث و اصلاح و توسعه معابر ، ایجاد پارک ها و پارکینگ ها ( توقفگاه ها ) و میدان ها ، حفظ و نگهداری پارکها و باغهای عمومی موجود ، و همچنین تأمین سایر تأسیسات مورد نیازعمومی و نوسازی محلات ، و مراقبت در رشد متناسب و موزون شهرها را از مصادیق وظایف شهرداری برای نوسازی و عمران شهری می داند .
بنابر این تسریع در پرداخت این عوارض ، سرعت بخشیدن به عمران و نوسازی شهری است که در آن زندگی می کنیم ، لذا پیشنهاد می شود : شهروندان محترم با پرداخت عوارض در اولین فرصت ممکن ، خدمت گزاران خود را برای ارائه خدمات هرچه مطلوب تر به میلیونها مجاور و زائر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) یاری نمایند .
شهروندانی که عوارض هر سال را در مهلت قانونی ( قبل از پایان سال ) پرداخت نمایند ، از 10% عوارض همان سال به عنوان جایزه خوش حسابی - که از مبلغ قابل پرداخت در قبض کسر شده است - برخوردار می شوند ، که چنانچه در سال و یا سال های بعد پرداخت شود ، علاوه بر حذف جایزه خوش حسابی مذکور ، می باید عوارض را با 9% جریمه سالیانه بپردازند .
پاسخ دهنده : فانی 8469789
تعداد بازدید : 27
2: شهرداری در قبال دریافت عوارض نوسازی و عمران شهری چه خدماتی ارائه می دهد؟
شهرداری ها مکلفند این عوارض را وصول کرده و تنها به مصرف نوسازی و عمران و اصلاحات اساسی و تامین نیازمندی های شهری و احداث و اصلاح و توسعه معابر و ایجاد پارک ها و پارکینگ ها و میدان ها و حفظ و نگهداری پارک ها و باغ های عمومی موجود و تامین سایر تاسیسات مورد نیاز عمومی و نوسازی محلات و مراقبت در رشد متناسب و موزون شهرها نمایند.
البته میزان وصول عوارض نوسازی و عمران شهری در شهر مشهد ، تنها درصد ناچیزی از هزینه های عمرانی شهر را تامین می کند.
پاسخ دهنده : فانی 8469789
تعداد بازدید : 3
3: با سلام آیا عوارض صنفی بر عهده مالک است یا مستاجر ؟
به استناد ماده 14 قانون نظام صنفی (مصوب 24/12/1382 مجلس شورای اسلامی)، افراد صنفی مکلفند در هر سال عوارض کسب و پیشه خود را بپردازند .
ضمنا در ماده 2 قانون فوق الذکر و همچنین مصوبه شماره 4746/90/3/ش مورخ 11/11/90 شورای اسلامی شهر مشهد ، فرد صنفی به هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از فعالیتهای صنفی اعم از تولید ، تبدیل ، خرید ، فروش ، توزیع ، خدمات و خدمات فنی سرمایه گذاری کند و به عنوان پیشه ور و صاحب حرفه و شغل آزاد، خواه به شخصه یا با مباشرت دیگران محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد و تمام یا قسمتی از کالا ، محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم یا غیر مستقیم و به صورت کلی یا جزئی به مصرف کننده عرضه دارد ، اطلاق گردیده است .
تعداد بازدید : 11
4: استناد قانونی دریافت عوارض نوسازی و عمران شهری چه می باشد ؟
استناد شهرداری در خصوص دریافت این عوارض ، قانون نوسازی و عمران شهری ، مصوب 7/9/1347 و اصلاحات بعدی مصوب مجلس محترم شورای اسلامی می باشد.
تعداد بازدید : 3
5: آیا عوارض نوسازی و عمران شهری صرفا در شهر مشهد دریافت می گردد ؟
به استناد ماده 2 قانون نوسازی و عمران شهری در شهر تهران از تاریخ اول فروردین ماه 1348 و در سایر شهرها از تاریخی که وزارت کشور تعیین و اعلام کند این عوارض بایستی دریافت گردد.
تعداد بازدید : 2
6: عوارض نوسازی و عمران شهری به چه املاکی تعلق می گیرد و شهرداری به چه دلیل از خانه های قدیمی ساز، عوارض نوسازی دریافت می کند ؟
این عوارض بر تمامی اراضی و ساختمانها و مستحدثات واقع در محدوده قانونی شهر تعلق می گیرد. از همین رو شهرداری عوارضی را که از خانه های قدیمی ساز دریافت می کند، به دلیل نوسازی املاک نیست بلکه به منظور نوسازی و عمران شهری اخذ می گردد.
تعداد بازدید : 3
7: چرا عوارض نوسازی و عمران شهری در چندسال اخیر چندین برابر گردیده است؟
تعرفه عوارض نوسازی و عمران شهری از سال 48 تا 81 هیچگونه تغییری ننموده و این عدم به روز رسانی باعث غیر واقعی شدن عوارض وفاصله گرفتن از هدف مورد نظر در تصویب عوارض گردیده بود بنابراین تعرفه عوارض به استناد مصوبات مجلس شورای اسلامی طی دو مرحله در سالهای 82 و 89 افزایش یافته است.
تعداد بازدید : 4
8: چه عواملی در محاسبه عوارض نوسازی و عمرران شهری موثر می باشد ؟
تعرفه و ارزش معاملاتی در محاسبه عوارض نوسازی و عمران شهری موثرند. به طوریکه تعرفه از سال 48 لغایت 81، 5/0 درصد، از سال 82 لغایت 88، یک درصد و تعرفه عوارض در سال 89 برابر 5/1 درصد می باشد و همچنین ارزش معاملاتی بر اساس دفترچه ارزش معاملاتی املاک که هر ساله توسط اداره کل امور مالیاتی استان ابلاغ می شود، ارزش معاملاتی عرصه و اعیان تمامی املاک واقع در شهر محاسبه می گردد.
تعداد بازدید : 4
9: با وجود پرداخت عوارض در ساهای گذشته، به چه دلیلی بدهی معوقه اعلام می گردد ؟
در سالهایی که دفترچه ارزش معاملاتی ابلاغ نگردد، عوارض بر مبنای دفترچه سال گذشته و به صورت علی الحساب محاسبه و دریافت می گردد. بنابراین تتمه بدهی بر روی قبوض جدید منظور میشود و این به منزله اشتباه در محاسبات یا دریافت اضافی عوارض نمی باشد.
تعداد بازدید : 3
10: چرا بهای خدمات آتش نشانی و پسماند نیز همراه با عوارض نوسازی محاسبه و دریافت می شود؟
بهای خدمات پسماند به استناد مصوبه شماره 1603/3/ش مورخ 6/5/87 و بهای خدمات آتش نشانی به استناد مصوبه شماره 2084/3/ش مورخ 3/5/88 شورای اسلامی شهر در قبض عوارض نوسازی و عمران شهری منظور شده است.
پاسخ دهنده : فانی 8469789
تعداد بازدید : 5